Білорусія переказала Газпрому чергову суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія переказала Газпрому чергову суму

Енергетика
108
Бєларусь перевела Газпрому (РТС: GAZP) ще $66 млн і в середу повністю погасить частину, що залишилася, боргу, заявив у вівторок представник міністерства енергетики Бєларусі.
"У вівторок Бєларусь оплатила Газпрому ще близько $66 млн і у середу з ранку погасить частину, що залишилася, боргу - близько $60 млн. Після цього платежу вся сума боргу - $456,16 млн буде погашена", - сказав представник Міненерго.
Він нагадав, що 3 серпня двома платежами Бєлтрансгаз оплатив Газпрому близько $330 млн.
Газпром відклав введення обмежень поставок газу в Білорусію до 10 серпня, надавши Бєларусі можливість оплатити борг за I півріччя до цієї дати.
Глава Нацбанку Бєларусі Петро Прокопович у понеділок завірив президента країни Олександра Лукашенко, що до кінця цього тижня Бєларусь повністю розрахується з Газпром за борги, які утворилися перед російською компанією через оплату білоруською стороною у I півріччі 55% вартості поставок газу.
За словами Прокоповича, зроблені з резервів платежі будуть компенсовані протягом місяця і на 1 вересня розмір золотовалютних резервів буде не менше, ніж на 1 серпня - $3,086 млрд (зростання на $1,332 млрд, або на 76% на початок року). Глава НББ повідомив, що за рахунок покупки інвалюти резерви виросли на $508 млн.
Раніше повідомлялося, що до складу резервів були включені $625 млн, які Газпром у червні оплатив за 12,5% акцій ВАТ Бєлтрансгаз.
Рішення про оплату Газпрому боргу в розмірі $456 млн у найближчі дні було озвучено президентом Бєларусі 2 серпня після того, як російський газовий концерн заявив про можливе скорочення поставок газу в Бєларусь на 45% з 3 серпня у випадку, якщо республіка не оплатить борг.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас