Падіння спекулятивного ринку нафти: дно близьке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння спекулятивного ринку нафти: дно близьке

Енергетика
257
Спекулятивний стан ринку нафти, який підтримував невиправдано високі ціни останні тижні, знайшло свою розв'язку в різкому зниженні котирувань у понеділок. Про це FINANCE.UA повідомила інвестиційна компанія "Файненшл Бридж".
Зниження більш ніж на 4,5% протягом однієї сесії, на погляд експертів, не може бути пояснено тільки побоюваннями уповільнення економічного росту в США та очікуваннями збільшення запасів у нафтосховищах.
Всі ці події не є несподіваними і проблеми з іпотекою, що перекинулися на інші сектори, вже широко обговорювані і ніякі різкі заяви та інші дані не надходили. Рівні запасів вуглеводнів в основних країнах-споживачах знаходиться, у цілому, на достатніх рівнях, про що неодноразово заявляла, зокрема ОПЕК, і сам по собі цей фактор впливав на рух котирувань.
Очікуваним поводженням для нафти стало б поступове зниження котирувань протягом кількох днів чекаючи важливих заяв ФРС і надходження нових даних з розвитку фінансової кризи. Однак, спостерігаєть одночасне масштабне закриття довгих позицій провідними гравцями, що й привело до спекулятивного зниження котирувань.
"Ми вважаємо, зростання запасів автомобільного палива буде тривати, що обумовлено як ростом переробки на американських НПЗ, так і поступовим зниженням попиту з боку приватних автовласників. Це створює передумови для надвиробництва, про що ми попереджали трохи раніше, але його розміри навряд чи виявляться загрозливими. Запаси дистилятів також будуть поступово зростати напередодні зимового сезону, а запаси нафти будуть стабілізуватися на поточних рівнях стосовно минулого року", - говориться в повідомленні.
Подальше поводження ціни не викликає серйозних побоювань, оскільки зниження, що відбулося, сильно наблизило котирування до справедливого, на наш погляд, рівню в 68-70 дол. за барель (Brent). Продовження зниження до рівня 65 дол. за барель і відхід нижче цього рівня малоймовірний.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас