В РНБО вважають, що прийшов час міняти ціну на транзит газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В РНБО вважають, що прийшов час міняти ціну на транзит газу

Енергетика
191
Заступник секретаря РНБО Юрій Продан вважає, що вже сьогодні потрібно вести переговори з російською стороною про зміни поставок газу в Україну, а також про перегляд цін на транзит газу. Про це він повідомив у ході сьогоднішнього брифінгу, передає кореспондент «proUA».
"Необхідно вести вже сьогодні переговори виходячи від позиційних можливостей України, тому що Україна сьогодні транспортує газ. Дві сторони сьогодні зацікавлені одна в іншій, як російська, так і українська, і повинні виходити з таких можливостей, у тому числі щодо схем поставок газу, щодо можливих цін на газ", - сказав Продан.
При цьому він відзначив, що необхідно переглянути ціни на транзит газу через Україну.
Разом з тим на питання про те, що ціни на транзит газу вже прописані на 5 років, Продан відповів: "Я думаю, що таке питання все-таки можна ставити і потрібно ставити вже сьогодні - питання щодо перегляду цін на транзит газу. Тому що якщо вже почалися заявки щодо збільшення цін на 10 відсотків, то все-таки таке питання про перегляд цін на транзит теж потрібно піднімати", - сказав він.
Нагадаємо, раніше Міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що переговори щодо цін на транзит газу можуть відбутися вже до виборів. Він також прогнозує підняття ціни на газ наступного року для України до 10 %.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас