Одеса-Броди-Плоцьк має бути продовжено до Литви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеса-Броди-Плоцьк має бути продовжено до Литви

Енергетика
86
Директор департаменту економічного співробітництва МЗС України Сергій Корсунський вважає за доцільне продовжити нафтопровід Одеса-Броди не тільки до Плоцька або Гданьска в Польщі, але й до Мажейкяйського НПЗ у Литві.
"Не бачу істотних перешкод для здійснення такого проекту", - заявив український дипломат в інтерв'ю, що у понеділок опубліковано в литовській діловій газеті Verslo zinios ("Вярсло жініос").
Корсунський відзначив, що продовження нафтопроводу зажадає додаткових інвестицій, але зараз, коли на кошти Європейського союзу (ЄС) виконуються дослідження із проекту, необхідно досліджувати і можливість продовження нафтопроводу до Литви.
"Впевнений, що всім країнам було б корисно, якби нафтопровід повернув у литовському напрямку", - сказав високопоставлений співробітник МЗС України. Він вважає, що політичне рішення з цьому питання могло б бути прийняте в жовтні у Вільнюсі на саміті глав держав з питань енергетичного співробітництва.
Місяць тому на зустрічі представників підприємств енергетики Литви, Польщі, України, Грузії, Азербайджану та Казахстану, на якому обговорювалися питання реалізації проекту нафтопроводу Одеса-Броди-Плоцк, Литву представляло АТ Klaipedos nafta ("Клайпедос нафта"). На цій нараді було підтверджено, що Литва візьме участь у реалізації проекту.
За попередніми даними, АТ Klaipedos nafta буде брати участь у проекті, інвестуючи в польське підприємство Sarmatia.
АТ Klaipedos nafta - це Клайпедський нафтотермінал, який спеціалізується на експорті та імпорті нафтопродуктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас