Лукойл звинувачують у маніпулюванні американськими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукойл звинувачують у маніпулюванні американськими цінами

Енергетика
106
Компанія Green Oil обвинуватила Лукойл і деякі інші підприємств, що працюють на американському ринку, у ціновій змові з метою завищення оптових цін на нафтопродукти.
Як пише в понеділок газета Комерсант, поданий 27 червня судовий позов включає вимогу продати дочірні підприємства в США.
Green Oil, яка володіє АЗС в Іллінойсі, виступає від імені всіх американських компаній, яеі закуповують паливо на місцевих НПЗ для роздрібного продажу в США. До числа відповідачів входять Saudi Aramco (Саудівська Аравія), венесуельська держкомпанія PdVSA, а також приналежні Лукойлу Getty Petroleum та Lukoil Americas, де підтвердили одержання позову.
У позовній заяві стверджується, що відповідачі узгоджено маніпулювали нормами видобутку, у результаті чого постраждали незалежні власники АЗС у США. Зокрема, в 2002 році три перераховані компанії нібито домовлялися з нафто підприємствами Оману, Мексики, Норвегії та Анголи про скорочення видобутку на шість місяців.
Позивач вимагає визнати факт цінової змови, відшкодувати потерпілим збиток і примусити Лукойл, Saudi Aramco та PdVSA до продажу своїх американських дочірніх компаній, щоб у такий спосіб ліквідувати їх аффільованість із холдингами.
У випадку перемоги Green Oil близько восьми відсотків американської нафтопереработки змінять власника, а Лукойл втратить контроль над активами, що коштують чотири мільярди доларів. Проте, експерти вважають позов малоперспективним.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас