Уго Чавес допоможе Білорусії заплатити за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уго Чавес допоможе Білорусії заплатити за газ

Енергетика
178
Президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія одержить свої 460 млн доларів у рахунок оплати боргу за газ протягом найближчих днів.
"Сьогодні я віддав команду взяти з резервного фонду ці гроші й заплатити 460 млн доларів", - заявив Лукашенко 2 серпня в Мінську. - "Звичайно, ми оголюємо резерви, але наші добрі друзі, зокрема Уго Чавес заявили про готовність дати кредит на вигідні для нас умовах".
"Сьогодні ми заплатимо з резервів, а протягом місяця за рахунок кредитів це заповнимо. Нехай забирають і живуть спокійно", - сказав Лукашенко. Росія запропонувала Білорусії міждержавний кредит під 8,5% річних, що, за словами президента, "неприйнятно" для Білорусії.
З 3 серпня Газпром обіцяє вдвічі скоротити поставки газу в Бєларусь через неплатежі: заборгованість Бєларусі в січні-червні 2007 року склала 456,16 млн доларів. Концерн затверджує, що дотепер у порушення діючого контракту "платежі здійснені не були й ніяких гарантій на їхні здійснення не представлене".
Прем'єр-міністр Бєларусі Сидорський на переговорах у Москві спробував переконати Газпром відстрочити платіж по боргу на невизначений термін, але безуспішно. Газпром у червні переказав Білорусії 625 млн доларів за 12,5% акцій Бєлтрансгазу, так що гроші в білоруському бюджеті повинні бути, підрахували представники російського газового монополіста.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас