Лисичанському НПЗ загрожує зупинка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лисичанському НПЗ загрожує зупинка

Енергетика
135
Лисичанський нафтопереробний завод (НПЗ, Луганська обл.) через можливе припинення подачі води на підприємство може зупинити виробництво, повідомили в департаменті з реклами та PR ТОВ ТНК-ВР Україна.
У департаменті проінформували, що у зв'язку з аномально довгою відсутністю дощів значно знизився рівень води в ріці Сіверський Донець, на якій розташована водозабірна станція Лисичанського НПЗ, 1 серпня 2007 року він досяг критичної оцінки.
У даний момент запас рівня води до "мінімального обрію усмоктування насосів" становить 34 см, швидкість падіння за останню добу - більше 10 см. Прогноз гідрогеологічної служби на найближчі троє діб несприятливий, підкреслили в ТНК-ВР Україна.
"Адміністрація заводу вживає відповідних заходів для того, щоб оперативно реагувати на ситуацію", - цитує департамент президента ТОВ ТНК-ВР Україна Сергія Лизунова.
За його словами, зокрема, розроблений детальний план заходів щодо безпечної зупинки підприємства, проведені відповідні інструктажі персоналу, організований постійний моніторинг рівня води.
Топ-менеджер також повідомив, що про критичну ситуацію проінформоване Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, Міністерство охорони навколишнього природного середовища, басейнове управлыння водними ресурсами ріки Сіверський Донець.
З метою підтримки необхідного рівня в ріці досягнута домовленість про скидання додаткових обсягів води з водоймищ, відзначив Лизунів.
У департаменті підкреслили, що ТНК-ВР Україна розраховує на якнайшвидше врегулювання надзвичайної ситуації і додає максимально можливих зусиль для того, щоб не допустити зупинку заводу і дестабілізацію вітчизняного ринку нафти та нафтопродуктів.
ЗАТ ЛІНІК, що володіє Лисичанським НПЗ, входить у групу компаній російсько-британського холдингу ТНК-ВР.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас