Газпром попередив Польщу про можливі перебої з постачанням газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром попередив Польщу про можливі перебої з постачанням газу

Енергетика
147
Російський газовий гігант ВАТ Газпром попередив польських газовиків про можливі перебої у поставках газу. Польща вимагає виконання договору.
Зокрема, міністр економіки Польщі Петро Возняк зажадав від Газпрому дотримання договору про поставки газу в країну, незважаючи на конфлікт компанії та уряду Бєларусі.
Возняк виступив з такою заявою після того, як польська газова компанія PGNi одержала від Газпрому офіційне повідомлення про можливості виникнення перебоїв у поставках газу.
Раніше Газпром заявив, що найближчим часом знизить поставки газу в Бєларусь на 45% через те, що країна не заплатила за поставки газу в першому півріччі 2007 року. При цьому російська компанія попередила партнерів про можливі перебої в поставках і обіцяла зробити все можливе, щоб виконати свої домовленості з європейськими країнами.
Про потенційні проблеми заявила також Європейська Комісія на засіданні в середу. Возняк сказав, що не допускає можливості скорочення поставок.
"Ми ігноруємо аргументи суперечки між двома сторонами, на які не можемо робити впливу", - додав він.
Члени Єврокомісії закликали Газпром і білоруські влади вирішити проблему з поставками якомога швидше, повідомляє видання EU Business.
Борг Бєларусі перед Газпромом становить близько 456 мільйонів доларів. Мінськ неодноразово намагався домовитися з Москвою про можливості надання кредиту, що дозволило б розплатитися з Газпромом, однак остаточна угода підписана не була.
На територію Бєларусі доводиться близько 20% транзиту газу в Європу. Основними споживачами є Німеччина, Польща та Литва.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас