Підготовка до ЄВРО-2012 Києву обійдеться в 37,8 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підготовка до ЄВРО-2012 Києву обійдеться в 37,8 млрд гривень

Казна та Політика
140
Київська міська державна адміністрація оцінює підготовку транспортної інфраструктури до Чемпіонату Європи по футболі в 2012 році в 37,8 млрд гривень. Про це журналістам повідомив перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко.
"Тільки на транспорт треба 37,8 млрд", - заявив він.
За його словами, у цю суму заставляється вартість будівництва нових транспортних розв'язок і мостів, реконструкція старих, відновлення рухомого складу наземного суспільного транспорту й метро, а також будівництво нових станцій метрополітену.
Він наголосив, що в цю же суму входить вартість завершення будівництва Подільського мосту, продовження Куренівсько-Красноармійської лінії метро від станції "Либідська" убік Теремків, реконструкція Ленінградської та Московської площ.
За словами Голубченко, фінансування цих об'єктів практично забезпечено.
У той же час, ще 5 - 7 млрд. гривень Київміськадміністрації розраховує отримати від інвесторів за рахунок фінансування ними розвитку транспортної інфраструктури.
Таким чином, за словами Голубченко, з цих 37,8 млрд гривень дефіцит коштів становить близько 20 млрд. на 5 років, тобто на 2008-2012 року.
Голубченко відзначив, що на даний момент поки невідомо, яка частина із цих 20 млрд. гривень буде витрачена з міського бюджету, а яка частина - з державного.
Він не виключив, що Київміськадміністрація буде залучати зовнішні позики на розвиток дорожньої інфраструктури, якщо буде визначено, що фінансування повинне йти винятково з держбюджету.
У той же час Голубченко утруднився назвати загальну вартість підготовки міста до ЧЄ-2012 з футболу у всіх сферах. Він додав, що загальна вартість буде відома після підготовки адміністрацією своєї презентаційної програми підготовки до ЧЄ-2012 по футболі.
Голубченко розраховує, що адміністрація складе цю програму протягом 2 тижнів, тобто до 15 серпня, а потім буде її допрацьовувати та уточнювати.
Відповідно до тендерної заявки, проведення відкриття Євро-2012 заплановане у Варшаві, фіналу - у Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас