ЄБРР: "Нафтогазу України" потрібно сфокусуватися на реальній прибуткововсті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР: "Нафтогазу України" потрібно сфокусуватися на реальній прибуткововсті

Енергетика
144
"Звільнення компанії "Нафтогаз України" від податків дійсно забезпечить тимчасовий приплив грошей, які, будемо сподіватися, підуть на багато пріоритетних проектів розвитку",- заявив у коментарі РБК-Україна старший банкір команди природних ресурсів Європейського Банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Пол Шапіро.
Він роз'яснив, що це не податкові канікули, а затримка, вигода від якої буде відносно скромна. Надалі, на думку аналітика, компанії "Нафтогаз України" потрібно сфокусуватися на реальній прибутковості, змаганні та реформах, заснованих на ринкових цінах і тарифах, і окремо - соціальними субсидіями. Якщо газовий ринок не був би так перекручений, що є проблемою для правильної енергоеффективності цінових сигналів, сплата високих податків була б скоріше ознакою успіху, ніж тягарем, і податкові платежі покривали б соціальні субсидії, вважає європейський експерт.
Нагадаємо, що Кабінет міністрів надав компанії "Нафтогаз Україна" податкову розстрочку на друге півріччя 2007 р. Про це говориться в постанові уряду №951 від 18 липня 2007 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас