Мінекономіки відзначає скорочення обсягу тіньової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки відзначає скорочення обсягу тіньової економіки

Казна та Політика
675
Міністерство економіки відзначає скорочення обсягу так званої тіньової економіки. Про це говориться в повідомленні міністерства.
Зокрема, в 2006 році інтегральний показник рівня тіньової діяльності складав 27% офіційного ВВП, що на 2 процентних пункти менше рівня тіньової економіки в 2005 році (29%).
Факторами, що зробили вплив на скорочення рівня тінізації, Мінекономіки називає: зменшення безготівкової складової в складі грошової маси, прискорення темпів росту депозитів фізичних осіб, підвищення якості статистичної інформації щодо обсягу роздрібного товарообігу й скорочення обсягу продажів споживчих товарів на неформальних ринках, удосконалення взаємодії контролюючих органів з метою виявлення схем відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом, припинення надходження підроблених марок акцизного збору, проведення ревізій фінансово-господарської діяльності підприємств різних галузей.
За даними Мінекономіки, скорочення рівня тіньової економічної діяльності в 2006 спостерігалося в сільському господарстві (на 4 п. п. до 28%), промисловості (на 2 п. п. до 20%), у тому числі в машинобудуванні (на 6 п. п. до 19%), а підвищення рівня тенизации - у сфері операцій з нерухомістю (на 12 п. п. до 62%), страхуванні (на 10 п. п. до 53%), торгівлі автомобілями (на 13 п. п. до 26%).
Рівень тінізації залишається досить високим у будівництві (40%) і деревообробці (32%).
Як повідомлялося, раніше Міністерство фінансів заявляло про можливе введення на законодавчому рівні з 1 січня 2008 року механізму легалізації тіньового капіталу некримінального походження.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас