Кінах повідомив про зрушення в справі вступу України до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах повідомив про зрушення в справі вступу України до СОТ

Казна та Політика
169
У ході засідання робочої групи по вступі України у Світову організацію торгівлі, що пройшли 23-25 липня, була досягнута домовленість про те, що матеріали для остаточного прийняття звіту про вступ України до СОТ будуть підготовлені до жовтня. Про це на засіданні колегії Мінекономіки повідомив міністр економіки Анатолій Кінах.
Результати засідання робочої групи Кінах назвав позитивними, зокрема, була офіційно підтверджена відповідність травневого пакета законопроектів (11 законів) вимогам СОТ.
Кінах також повідомив, що на засіданні групи було офіційно оголошене про те, що Україна практично закінчила переговори із приводу державної підтримки вітчизняного агропромислового комплексу.
"Була дуже серйозна дискусія, ми вийшли на оптимальні баланси, особливо в напрямку використання «зеленої скриньки», - сказав він. "Також він повідомив, що була досягнута домовленість сконцентрувати зусилля для вступу України до СОТ цього року. "Зелена скринька" СОТ - це один з механізмів виділення коштів на розвиток аграрної інфраструктури. Розміри "зеленої скриньки" СОТ щорічно заявляються й доводяться, але не обмежуються. Його кошти направляються на підтримку сільськогосподарської науки, утворення, на видатки на ветеринарію, захист рослин, будівництво в селах водопроводів, доріг, житла. У його рамках можна надавати податкові пільги, проводити державну закупівлю й продаж сільгосптоварів за ринковими цінами.
Крім того, існує т.зв. "бурштиновий ящик" СОТ - обмеження держпідтримкм сільському господарству. Мова йде про міри, які впливають на виробництво та торгівлю.
Україна сподівається, що після розгляду звіту робочої групи будуть вирішені останні питання по вступу до СОТ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас