Кабміну рекомендують завершити переговори з Киризстаном щодо СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабміну рекомендують завершити переговори з Киризстаном щодо СОТ

Казна та Політика
88
Робоча група із вступу України у Світову організацію торгівлі рекомендує Кабінету міністрів завершити переговори з Киргизстаном для закінчення підготовки необхідних для вступу документів.
Відповідно до повідомлення Мінекономіки, 23 липня в Женеві (Швейцарія) пройшло засідання групи, яке очолив заступник міністра економіки Валерій П”ятницький.
Під час засідання країни-члени робочої групи погодили тексти положень проекту звіту, підготовленого делегацією України та секретаріатом СОТ за результатами прийняття Верховною Радою України в травні пакета законодавчих актів з метою приведення національного законодавства у відповідність із нормами організації.
Тексти окремих положень звіту, які вимагають додаткового узгодження на експертному рівні, зокрема, у сфері технічного, санітарного та ветеринарного регулювання, будуть доповнені найближчим часом у ході двосторонніх консультацій.
Країни-члени заявили про підтримку найбільш швидкого завершення Україною переговорів для одержання членства у СОТ і домовилися провести наступне засідання на початку жовтня поточного року.
Як повідомлялося, 21 червня під час візиту в Брюссель (Бельгія) Президент Віктор Ющенко звернувся до Європейського Союзу із проханням про підтримку в питанні вступу України у СОТ.
Ющенко вважає за можливе вступ України у СОТ до листопада 2007.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас