Президент України ввів в дію рішення РНБО щодо аварії у Львівській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент України ввів в дію рішення РНБО щодо аварії у Львівській області

Казна та Політика
211
Президент України Віктор Ющенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) від 20 липня про стан ліквідації наслідків аварії у Львівській області.
Відповідний указ президент підписав у вівторок, повідомила його прес-служба в середу.
На засіданні 20 липня РНБО відзначив недоліки у функціонуванні єдиної держсистеми органів виконавчої влади з питань запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, незабезпечення на належному рівні об'єктивного інформування громадськості.
Крім того, РНБО вказала на частішання останнім часом надзвичайних ситуацій на залізничному транспорті, що свідчить про наявність загрозливої тенденції виникнення таких подій з негативними наслідками, що збільшуються.
Виходячи із цього, РНБО визнав недостатньої роботу центральних і місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення своєчасного оповіщення про аварії, а також щодо надання населенню через засоби масової інформації оперативної та достовірної інформації про хід ліквідації наслідків аварії, стан навколишнього середовища.
Кабінету міністрів доручено вжити додаткових заходів щодо забезпечення завдань, певних указом президента від 17 липня про негайні заходи з подолання наслідків аварії у Львівській області; вирішити питання про забезпечення фінансування в повному обсязі таких заходів.
Уряд протягом трьох місяців повинен проаналізувати нормативно-правові акти, які регулюють питання перевезення небезпечних вантажів, зокрема, залізницею, і забезпечити їх удосконалення.
Кабмін також зобов'язаний у тритижневий термін вирішити питання про забезпечення установ охорони здоров'я постраждалих районів апаратами ультразвукового діагностування; у тижневий термін вирішити питання забезпечення фінансування заходів із знешкодження непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин у Бусськом районі області.
Міністерству з питань надзвичайних ситуацій разом з Держкомітетом телебачення та радіомовлення і місцевою владою доручено в місячний термін вжити заходів щодо вдосконалення функціонування єдиної держсистеми органів виконавчої влади з питань запобігання та реагування на надзвичайні ситуації; забезпечити організацію через ЗМІ підготовку населення з основних питань цивільного захисту.
Місцеві влади також повинні посилити контроль за підтримкою в належному технічному стані об'єктів підвищеної небезпеки, зокрема, залізничного транспорту, систем життєзабезпечення, і щокварталу інформувати РНБО про вжиті заходи.
Виїзне засідання РНБО проходило 20 липня в Криму. У цей же день Ющенко побував у Львівській області на місці аварії.
16 липня в Буcськом районі на залізничному перегоні Красне-Броди поблизу станції Ожидів Львівської залізниці з рейок зійшли 15 цистерн із жовтим фосфором, 6 з яких зайнялися.
Станом на ранок 25 липня підняті і поставлено на залізничні платформи 15 цистерн, повністю відновлені шляхи в районі аварії. У цей час проводяться роботи з рекультивації забрудненій фосфором території.
На стаціонарному лікуванні в медичних установах Львівської області перебувають 120 чоловік, з них 32 дитини і 14 рятувальників, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі. Їх стан задовільний важких хворих немає.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас