Держкомстат назвав регіони з найвищою зарплатою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомстат назвав регіони з найвищою зарплатою

Казна та Політика
379
Номінальні доходи населення за січень-травень 2007 р. у порівнянні з відповідним періодом 2006 р. збільшилися на 25,9%. Зокрема, наявний доход, що може бути використаний населенням на придбання товарів і послуг, збільшився на 22,2%, а реальний наявний, певний з урахуванням цінового фактору, - на 10,8%. Разом з тим, витрати населення в січні-травні 2007 р. збільшилися на 28,6%. А приріст заощаджень склав 10 441 млн.грн. Про це повідомляє Державний комітет статистики України.
Також у повідомленні Держкомстату говориться, що середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників (без обліку найманих працівників статистично малих підприємств і у громадян-підприємців) за аналізований період становила 1 196 грн., що в 2,8 рази перевищує рівень мінімальної заробітної плати (420 грн.), і в 2,1 рази - рівень прожиткового мінімуму для працездатної особи (561 грн.). При цьому розмір середньої заробітної плати збільшився на 26,2%, а реальної - на 12,1%.
В економіці країни залишається значної диференціація рівня оплати праці з видів економічної діяльності та регіонам. Так, найвищий рівень оплати праці спостерігається у фінансових установах і на підприємствах авіаційного транспорту, а з промислових видів діяльності - на виробництві коксу, продуктів нафтопереработки, готових металевих виробів і у добуванні паливно-енергетичних корисних копалин, де заробітна плата працівників перевищила середній показник з економікм в 1,6-2,1 рази.
Разом з тим абсолютний розмір заробітної плати працівників підприємств сільського господарства та полювання, рибальства та рибництва, установ охорони здоров'я та соціальної допомоги, а також підприємство з виробництва текстилю, одягу, виробів з хутра та шкіри був значно нижче і не перевищив 64% від середнього в економіці.
Серед регіонів найбільш низької була заробітна плата працюючих у Тернопільській області (на 32,2% менше середнього показника в країні), разом з тим найвищий її рівень (в 1,7 рази більше, ніж у середньому в країні), як і раніше, спостерігався в Києві. Середня заробітна плата працівників Київської, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей на 0,4-14,9% перевищила показник у цілому в країні.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас