Україна і Сірія розширюють торгово-економічні стосунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Сірія розширюють торгово-економічні стосунки

Казна та Політика
94
Україна і Сирія обговорили питання поглиблення торгово-економічного співробітництва під час проведення 23 липня ц.р. четвертого раунду українсько-сірійських політичних консультацій у м. Дамаск. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.
У ході візиту глава української делегації заступник міністра закордонних справ України Юрій Костенко зустрівся із заступником міністра закордонних справ Сирії Абдельфаттахом Амурою і провів переговори з широкого кола питань двосторонніх відносин. Зокрема, обговорені шляхи поглиблення торгово-економічного співробітництва, перебудови договірно-правової бази, розширення культурно-гуманітарних зв'язків.
Також сторони обмінялися поглядами на розвиток подій у Близькосхідному регіоні, зокрема в Іраку, Лівані та у Палестині.
Під час переговорів була досягнута домовленість, що наступний раунд українсько-сірійських політичних консультацій буде проведений у Києві в 2008 р.
Відзначимо, за словами прем'єр-міністра України Віктора Януковича, Україна зацікавлена в розвитку енергетичного співробітництва із Сирією. “Ми зацікавлені в розробці родовищ газу та нафти, модернізації нафтопереробних заводів, реабілітації нафтових свердловин, ремонті та будівництві трубопроводів", - заявив Янукович. При цьому він підкреслив, що з української сторони будуть створено всі умови для наступного розвитку цих двосторонніх відносин.
У цілому, за словами глави уряду, двосторонні українсько-сірійські відносини позначені постійною динамікою росту товарообігу, починаючи з 2000 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас