В Брюсселі обговорять реформування Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Брюсселі обговорять реформування Євросоюзу

Казна та Політика
76
Офіційні переговори щодо угоди про реформування ЄС почнуться сьогодні в Брюсселі. Міністри закордонних справ Європейського Союзу (ЄС) обговорять перший проект угоди, що буде наданий Португалією, яка головує зараз у ЄС.
Як передає "Бі-Бі-Сі", експерти із всіх країн Євросоюзу повинні опрацювати всі подробиці нового договору, щоб до середини жовтня 2007 р. досягти остаточної домовленості.
Пропонована угода повинна прийти на зміну європейської конституції, яку відкинули на референдумах в 2005 р. виборці Франції та Нідерландів.
Нагадаємо, що на саміті Євросоюзу 21-22 червня основним "каменем спотикання" стала запропонована Німеччиною спрощена система голосування, що викликала різку критику з боку Польщі. Остання висловлює побоювання, що в такий спосіб середні країни, до яких відноситься і сама Польща, будуть мати менше впливу в процесі прийняття рішень у ЄС. Однак, після тривалих переговорів сторони змогли досягти компромісу.
Також глави зовнішньополітичних відомств Євросоюзу обговорять відправлення 3 тисяч миротворців у провінцію Дарфур (Судан, Африка) наприкінці жовтня.
Крім того, у Європі стурбовані тим, що Косово може оголосити незалежність в однобічному порядку. ЄС закликає косовське та сербське керівництво до переговорів і пошуку компромісу.
Міністри ЄС також обговорять перемогу на виборах у Туреччині помірних ісламістів на чолі із прем'єр-міністром країни Тайіпом Ердоганом, який обіцяє продовжити курс на євроінтеграцію. У ЄС знову заявляють, що Анкара поки не зможе розраховувати на вступ у ЄС, однак переговори будуть тривати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас