Аналітики очікують прискорення темпів росту ВВП США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики очікують прискорення темпів росту ВВП США

Казна та Політика
111
Темпи економічного росту США прискорилися в другому кварталі 2007 року завдяки відновленню виробничої активності в країні, а також збільшенню обсягів експорту, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прогнози аналітиків.
Зростання ВВП склав 3,2% у річному відрахуванні, вважаєть експерти, що є найбільшим показником більш ніж за рік. У першому кварталі економіка виросла на 0,7%, що є найменшим показником з 2002 року.
Підприємства нароховували виробничі потужності з метою збільшення запасів, які значно скоротилися, а також забезпечення замовлень із Європи та Азії, що допомогло компенсувати падіння ринку житла та уповільнення росту споживчих витрат. Зростання цін також стало більш помірним.
"Економіка одержала значний поштовх за рахунок великого попиту з-за кордону, зниження курсу долара та щодо низьких запасів, - сказав економіст Global Insight Inc. Брайан Бетьюн. - Деякі із цих факторів продовжать впливати і у третьому кварталі, але тиск ринку житла збережеться".
Перша оцінка росту ВВП у другому кварталі буде опублікована 27 липня. Вона буде переглядатися в серпні і вересні в міру надходження і обробки більш повної статистичної інформації.
На додаток до росту експорту та запасів, виробничі капвкладення в нові підприємства та обладнання в минулому кварталі зробили бладійний вплив на відновлення економічного росту.
Міністерство торгівлі США в четвер опублікує дані про обсяг замовлень на товари тривалого користування, що, за оцінками аналітиків, виріс минулого місяця на 1,9% після падіння на 2,4% у травні. Замовлення без врахування транспорту збільшилися втретє за чотири місяці, вважають експерти.
Представники Honeywell International Inc., найбільшого виробника обладнання для літаків, минулого тижня заявили про те, що продажі в другому кварталі виросли на 13% завдяки збільшенню попиту.
"У нас хороше зростання в США, дуже хороше зростання в Європі і чудовий показник росту в Азії", - сказав головний виконавчий директор Honeywell Девід Коут.
Споживчі витрати, на які доводиться 70% ВВП США, за оцінками економістів, виросли в минулому кварталі на 1,6% у річному вирахуванні після росту на 4,2% у січні-березні. У середньому за останні 30 років витрати щокварталу збільшувалися на 3,3%.
Що стосується ринку акцій, що наступив тиждень готовить ще більше число звітів про прибутки компаній, пише газета The Wall Street Journal. Тим часом іпотечний ринок продовжує створювати паніку на Уолл-стріт, а нафта може продовжити дорожчати.
Минулий тиждень американський фондовий ринок завершив у мінусі. Причиною став, як і колись, фінансовий сектор, що продовжує випробовувати потрясіння від ситуації на ринку споживчого кредитування, а також звіти про прибуток IBM, Google й Caterpillar.
Інвестори з нетерпінням очікують звітів про прибуток ConocoPhillips, публікація якого очікується в середу, і ExxonMobil - у четвер. Підвищення цін на сировину, на думку аналітиків, вплинуло на показники компаній. Нафтові гіганти били рекорди корпоративних прибутків протягом останніх декількох років.
За минулий тиждень фондовий індекс Standard & Poor's 500 знизився на 1,2%, Dow Jones Industrial Average - на 0,4%, Nasdaq опустився на 0,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас