В Євпаторії накрутили курортний збір у 10 раз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Євпаторії накрутили курортний збір у 10 раз

Казна та Політика
192
У Євпаторії з відпочиваючих взимают курортний збір, більш ніж в 10 разів перевищуючий розмір встановленого. Замість 1,7 гривні відпочиваючий дитячого курорту зобов'язують заплатити 20 гривень.
При цьому представники підприємства Міська інформаційна мережа ігнорують вимогу щодо звільнення від курортного збору осіб пільгових категорій і дітей.
Як пояснили в управлінні курортів і туризму Євпаторійського міськвиконкому, місцева влада уповноважила Міську інформаційну мережу збирати курортний збір з відпочиваючим.
"Вони додають до вже існуючої ставки суму власних витрат, але 20 грн. - це звичайно перегін", - погодилися в управлінні курортів.
Перший заступник міністра курортів і туризму Криму Марина Слесарева в коментарі агентству назвала подібні дії "самодіяльністю місцевих органів влади".
"Надішліть нам квитанцію, і ми будемо розбиратися", - заявила заступник міністра курортів.
В 2003 - 2006 роках у Криму проводився експеримент щодо збору на розвиток рекреаційного комплексу. Збір зараховувався у місцеві бюджети і становив 5 гривень для організованих відпочиваючих. Для неорганізованих розмір збору визначали місцеві ради (але не більше 10 гривень), автотуристи сплачували 15 гривень - 10 при в'їзді в Крим, ще 5 у курортному місті або селищі.
У листопаді 2006 року Севастопольський апеляційний суд визнав незаконним збір на розвиток рекреаційного комплексу.
За повідомленням інформпортала Каламіт, до середини літа здравниці Євпаторії в цілому заповнені відпочиваючими більш ніж на 100 %. Санаторно-курортний комплекс міста приймає зараз 30 тисяч 788 відпочиваючих.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас