Китайська економіка розвивається швишде за всіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська економіка розвивається швишде за всіх

Казна та Політика
236
Китайська економіка розвивається, незважаючи на стримуючі заходи уряду країни. Серед цих заходів - обмеження на рівень інвестицій, і послідовне підвищення ставки рефінансування.
На тлі буму інвестицій і росту експорту, ці дії китайської влади покликані запобігти інфляції і трохи сповільнити індустріальний розвиток, повідомляють EuroNews.
За останні 12 місяців обсяг ВНП Китаю збільшився на 11,9%. Уже третій рік підряд цей показник росте більш, ніж на 10% щорічно. При збереженні цих темпів росту, китайська економіка незабаром обжене німецьку і вийде на третє місце у світі.
Спікер китайського статистичного бюро заявив, що "національна економіка стабільна і швидко росте. Цей розвиток відбувається на тлі підвищення ефективності якості, розвитку гармонічної економічної структури і поліпшення умов праці населення.
"Китайський уряд пишається своєю політикою, яка прийшла до вражаючих економічних результатів. Держава зберігає контроль над макро-економічною і соціальною структурою.
Але економічний бум має й зворотний бік. Китайське керівництво побоюється різкого росту споживчих цін, що - з огляду на низький рівень доходів сільського населення - може мати серйозні соціальні наслідки.
До того ж влада Китаю ініціюють стимуляцію виїзду надлишкової робочої сили на роботу в інші держави, щоб поліпшити демографічну ситуацію в країні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас