АППБ "Аваль" приступив до кредитування українських імпортерів у рамках угоди з "Bankgesellschaft Berlin" (ФРН) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АППБ "Аваль" приступив до кредитування українських імпортерів у рамках угоди з "Bankgesellschaft Berlin" (ФРН)

Кредит&Депозит
61
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль» приступив до кредитування українських імпортерів у рамках міжбанківської кредитної угоди з німецьким банком "Bankgesellschaft Berlin" (від 18.03.02 р.), що передбачало виділення «Авалю» ліміту на суму 20 млн. євро на термін до 10 років для подальшого кредитування українських імпортерів у виді оплати акредитивів по зовнішньоекономічних контрактах з німецькими экпортерами. Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на заступника начальника керування корпоративного банкінга АППБ «Аваль» Віталія Кисленко.
За умовами угоди банк здійснює фінансування українських імпортерів устаткування на термін від 2 до 5 років. Орієнтована процентна ставка по кредиту складає 12 проц. річних і може змінюватися в залежності від рішення кредитного комітету банку "Аваль, особливостей і термінів кожного окремого проекту, а також змін процентної ставки EURIBOR.
Мінімальна сума кредиту — 250 тис. євро. Погашення кредиту здійснюється позичальником на користь банку «Аваль» не рідше, ніж раз у півроку пропорційними платежами.
Як повідомив В. Кисленко, фінансування в рамках даної програми здійснюється за умови успішного проходження українським імпортером-позичальником усіх кредитних процедур, одержання позитивного рішення кредитного комітету банку «Аваль» і згоди Національного страхового експортного агентства Німеччини "Germes" застрахувати ризики за зовнішньоекономічним контрактом між українським імпортером і його німецьким контрагентом.
У цьому випадку, банк «Аваль» укладає з кінцевим позичальником договір про відкриття акредитива і надання кредиту, а також договір застави. У свою чергу позичальник оплачує у виді передоплати 15 проц. вартості партії товарів капітального призначення, тоді як на залишені 85 проц. банк «Аваль» виставляє на користь німецького експортера безвідкличний акредитив. Розкриття акредитива виробляється за рахунок коштів, наданих "Bankgesellschaft Berlin" банку «Аваль» (на термін від 2-х до 5-ти років) після одержання і перевірки документів, що підтверджують факт 100-процентного відвантаження товару на користь українського імпортера.
Як заявив В. Кисленко, метою угоди було сприяння постачанням українських імпортерів устаткування, високоякісних західних технологічних ліній (на сьогодні переважно німецького виробництва) і одержання щодо дешевого західного фінансування на термін до 5 років під страхове покриття Національного страхового експортного агентства Німеччини "Germes".
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас