Великобританія втрачає щорічно 250 млн дол. від "тяжких понеділків" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія втрачає щорічно 250 млн дол. від "тяжких понеділків"

Казна та Політика
133
В 250 млн доларів обходиться щорічно британській економіці "дефіцит сну" робітників та службовців, що який накопичився під час вихідних днів. У результаті, у понеділок вони приходять на свої робочі місця втомленими.
Такий результат досліджень, які провела англійська служба Office angels. Зроблені нею висновки опубліковані сьогодні в Лондоні, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Навіть якщо працівники після загулів у вихідні дні не сплять прямо на своїх столах, вони компенсують у понеділок недостачу, що утворилася, сну "уповільненими діями", а також затяжними перервами на чай і кава, відзначається в дослідженні. У середньому в британській економіці кожен працюючий до 20 хвилин протягом робочого дня витрачає на "схований" відпочинок, викликаний недосипанням у попередній день.
Недосип, що утвориться після типового уікенду викликає в працівників ефект "червоних очей", порівнянний з відчуттям довгих безсонних переїздів нічним поїздом. Консультанти Office angels опитали працівників офісів в Уельсі, і з'ясували, що після уікенду вони почувають себе стомленими (44 %), млявими (48 %), непрацездатними (22%-ий) і розхитаними (39 %) вранці у понеділок.
За отриманими даними, 68% службовців важче прокидаються від дзенькоту будильника в понеділок вранці, ніж у будь-який інший день тижня.
З 1 067 опитаних тільки 51% сказали, що спали в неділю вночі всі рекомендовані вісім годин , у той час як дві третини зізналися в недосипі.
Занадто довгий сон у вихідні також міняє природний біологічний ритм тіла, вважають експерти. В обох випадках перший день на роботі після вихідних за наслідками для організму зрівняємо з подорожжю через кілька годинних поясів.
Office angels радять всім страждаючої від "ефекту понеділка" не витрачати ранок першого робочого дня на важливі справи, а використати час для того, щоб скласти план дій на майбутній тиждень, відповісти на електронні листи, або просто прибрати безладдя на робочому столі.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас