37,1% луганчан живуть за межею бідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

37,1% луганчан живуть за межею бідності

Казна та Політика
152
Їх доход менше прожиткового мінімуму в 430 грн. Про це на прес-конференції в середу повідомив радник голови Луганської облради Валентина Татарчук.
Вона відзначила, що за рівнем бідності Луганська область перебуває на 23 місці (з 27 регіонів України). "Гірше нас Житомирська, Кіровоградська, Херсонська та Чернівецька області, - розповіла вона. - Це якщо брати за 9 місяців 2006 року. Якщо брати глибину бідності (люди, які мають прибуток 337 грн. і менше на людину), то ми отут краще виглядаємо - на 15 місці".
Начальник Головного управління праці та соцзахисту населення Луганської обладміністрації Елеонора Поліщук повідомила також, що сьогодні з 560 тис. працюючих близько 5% мають доходи до 430 грн., 12,5% мають прибуток до 525 грн. "Це ті люди, які відпрацювали в березні 50% і більше покладеного за табелем часу", - пояснила Татарчук.
Середня зарплата за травень 2007 року склала 1 тис. 278,13 грн. Це на 1,13 грн. більше середньоукраїнського показника. За словами Татарчук, у середньому годину робочого часу приносить жителям області 8,25 грн.
Поліщук відзначила, що в основному до громадян, що мають доходи нижче прожиткового мінімуму, відносяться пенсіонери, непрацездатні громадяни, діти, родини з дітьми. При цьому вона підкреслила, що "на сьогодні ми можемо сказати, що велика група пенсіонерів, що раніше ставилася до категорії бідних, сьогодні, маючи пенсійну виплату на рівні свого прожиткового рівня - 410 грн., у нас вийшла з категорії бідних".
Проблемними залишаються доходи в родин, що мають дітей. "У нас за законом про прожитковий мінімум 4 категорії визначаються за соціальним статусом. Найвищий прожитковий мінімум у дітей від 6 до 18 років, - відзначила Поліщук. - Це підлітковий вік, що вимагає особливої уваги і у плані харчування, і в плані матеріального забезпечення. І якщо в родині двоє дітей природно трошечки родина не може вийти з поняття категорії бідних".
У цілому ж, за словами Поліщук, рівень бідності, у тому числі і за окремими показниками, у Луганській області зменшується з року в рік.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас