ТПУ обвинуватила голову КРУ в зловживаннях з держфінансами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТПУ обвинуватила голову КРУ в зловживаннях з держфінансами

Казна та Політика
142
Керівництво Тендерної палати України звинувачує голову Контрольно-ревізійної комісії Петра Андрєєва в причетності до зловживань у сфері державних коштів.
Про це на брифінгу в понеділок заявив голова правління ТПУ Володимир Лаба, передає кореспондент «proUA»
«Мене, як голову Тендерної палати, здивувала позиція голови КРУ України – організації, що у першу чергу повинна провадити контроль державних коштів - не тільки бюджетних, але й коштів держмонополій», - заявила Лаба й додав, що мова йде про підтримку главою КРУ змін у закон про держзакупівлі, прийнятих парламентом 19 червня, якими частина коштів держпідприємств виводитися з-під чинності закону про держзакупівлі.
При цьому він заявив, що така позиція стає зрозумілою у зв'язку з обігами ряду держпідприємств у ТПУ. Як відзначила Лаба, з одного боку КРУ під керівництвом Андрєєва контролює більші фінансові потоки. «З іншої сторони його дружина, Андрєєва Тетяна Миколаївна, є засновником і власником двох підприємств - одне з них називається ТОВ «Аудиторська фірма «Капіталів-Груп», інше - приватне підприємство «Аудиторська фірма Капітал-Група-Аудит».
Він відзначив, що в обігах підприємств мова йде про те, що в момент проведення ревізій і перевірок або після їхнього завершення підприємства змушені переводити на рахунки цих аудиторських фірм істотні суми держкоштів.
При цьому він додав, що в ТПУ є відомості, приміром, про те, що ГАК «Хліб України» перевела за невеликий період понад 600 тис. грн на рахунок ТОВ «Аудиторська фірма «Капіталів-Груп», а одне з держпідприємств міністерства оборони перевело майже півмільйона гривень і т.д.
При цьому він підкреслив, що в такий спосіб йому ставати зрозумілим, чому керівництво КРУ виступає за введення змін у закон про держзакупівлі від 19 червня, яким з-під чинності закону виводяться держпідприємства, а значить держзакупівлі на них не будуть проводитися на тендерній основі, і в такий спосіб будуть выведені з-під суспільного контролю.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас