Азаров: Червневе збільшення інфляції – ситуативне і спекулятивне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Червневе збільшення інфляції – ситуативне і спекулятивне

Аграрний ринок
134
Перший віце-прем’єр-міністр, Міністр фінансів України Микола Азаров вважає, що немає підстав переглядати прогноз інфляції на 2007 рік – 7,5% - незважаючи на те, що в червні зафіксовано її підвищення. Про це FINANCE.UA повідомила прес-службв Міністерства фінансів.
Головними факторами раптового підвищення цін на деякі продукти Перший віце-прем’єр вважає підвищені інфляційні очікування, пов’язані зі штучною політичною кризою і аномальною посухою, а також, власне, впливом самої посухи на ринок сільгоспродуктів. Також об’єктивним фактором стало підвищення світових цін на нафту.
"Сьогодні ринок овочів стабілізувався, державні інтервенції на хлібному ринку цілком достатні, в інших сегментах негативних зрушень не очікується, отже, у нас є певність, що закладену в бюджет траєкторію інфляції ми витримаємо", - заявив Азаров.
Загалом зростання індексу споживчих цін у червні 2007 року на 2,2% було зумовлене підвищенням цін на борошно (13,7%), хліб (1,7%), картоплю (94,2%) та нафтопродукти (7,0%).
Ринкові заходи Уряду щодо стабілізації цінової ситуації на ринках продовольчих та непродовольчих товарів припинили негативні тенденції, що і дає підстави очікувати досягнення за підсумками року цільового показника інфляції на рівні 7,5%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас