Мінагрополітики: Україна відчуває дефіцит внутрішніх капіталовкладень до АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики: Україна відчуває дефіцит внутрішніх капіталовкладень до АПК

Аграрний ринок
168
Україна відчуває дефіцит внутрішніх капіталовкладень в агропромисловий ринок. Про це повідомив директор департаменту зовнішньоекономічного співробітництва Мінагрополітики Михайло Руденко. За його словами, в зв'язку з цим дуже важливо залучати прямі іноземні інвестиції до агропромислового сектору, тому що це допоможе в подальшому інтегруватися до світових сільськогосподарських ринків.
Руденко підкреслив, що іноземні інвестиції - це не лише матеріальні ресурси, а й нові технології, які допоможуть швидко реформувати українське сільське господарство і зробити його більш конкурентоспроможним на світовому ринку.
Він також повідомив, що за І квартал ц.р. до АПК було вкладено 112 млн дол. прямих іноземних інвестицій, чи вдвічі більше, ніж в аналогічний період минулого року. А з 1992 р. обсяг прямих іноземних інвестицій до АПК становить 1,76 млрд дол., з яких 1,3 млрд дол. було спрямовано до харчової та переробної промисловості. Таким чином, М.Руденко зауважив, що завдання уряду та Мінагрополітики полягає в тому, щоб зробити український ринок більш привабливим для іноземних інвестицій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас