Азаров: Або ми йдемо шляхом інвестиційно-інноваційний розвитку, або Україна як держава не буде існувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Або ми йдемо шляхом інвестиційно-інноваційний розвитку, або Україна як держава не буде існувати

Казна та Політика
167
"Інноваційно-інвестиційна спрямованість є одним з головних напрямків політики Уряду", - про це заявив сьогодні Перший віце-прем’єр-міністр, Міністр фінансів України Микола Азаров на засіданні Президії НАН України.
Микола Азаров зазначив, що інвестиційно-інноваційний розвиток України можна забезпечити в такий спосіб. По-перше, це пряме фінансування та підтримка урядом програм, які працюють на модернізацію нашої економіки. По-друге, - це створення оптимального економічного середовища, яке буде сприяти прямим закордонним інвестиціям. По-третє, участь України у великих міжнародних проектах.
"Коли наша країна буде брати участь у реалізації таких проектів, то буде підтягувати свій рівень розвитку. Інших альтернатив немає", - зазначив він.
За словами Першого віце-прем’єр-міністра, в бюджеті 2007 року вперше було закладено 25 млрд. гривень на фінансування різних інвестиційно-інноваційних програм. Микола Азаров запросив науковців до реалізації цих проектів. Він упевнений, що різні механізми державної підтримки допоможуть залучити приватні інвестиції в основний капітал вітчизняних підприємств у сумі 75 млрд гривень.
"Таким чином, загальний ресурсний потенціал для розвитку нашої країни ми оцінюємо в 100 млрд гривень. Це дуже великі гроші! Головне, щоб цей фінансовий ресурс був направлений на ключові напрямки, від яких залежить наша економіка. До XXI століття наша держава неготова. Ми не зможемо увійти до нового тисячоліття з вітчизняною продукцією. Тому іншого вибору немає – або ми йдемо шляхом інвестиційно-інноваційний розвитку та мобілізуємо абсолютно всі ресурси на створення економіки знань, або Україна як держава не буде існувати!", - резюмував Азаров.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас