Мінекономіки: Зростання інфляції в червні 2007 р. перевищить травневий показник через зростання цін на хліб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Зростання інфляції в червні 2007 р. перевищить травневий показник через зростання цін на хліб

Казна та Політика
258
Зростання інфляції в червні 2007 р. перевищить травневий показник через зростання цін на хліб. Про це журналістам повідомив сьогодні перший заступник міністра економіки Сергій Романюк. Він нагадав, що в травні інфляція склала менше 1%, підкресливши, на показнику червня негативно позначилося спекулятивне зростання цін на хліб у ряді областей. "Зараз я можу сказати, що ми справилися з хлібною кризою. На 3 липня в порівнянні з 30 травня вартість хліба з пшеничної муки 1-го сорту збільшилася з 2,11 грн до 2,14 грн", - відзначив перший заступник міністра.
Він повідомив також, що вже зафіксовані одиничні випадки продажу зерна нового урожаю, причому вартість продовольчої пшениці 3-го класу склала 1,05 тис. грн/1 т. За словами С.Романюка, це може служити підтвердженням попередніх прогнозів, згідно з якими ціни внутрішнього ринку України зрівняються з світовими. В даний час ціна продовольчої пшениці 3-го класу на світовому ринку складає 220 дол./1 т, зазначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас