Уряд стовідсотково фінансує всі державні програми з підтримки студентства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд стовідсотково фінансує всі державні програми з підтримки студентства

Казна та Політика
93
Законом України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" передбачені кошти на забезпечення навчального процесу вузів та професійно-технічних навчальних закладів за державним замовленням, а також кошти на підтримку студентської молоді. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
Так, Міністерству освіти і науки України як головному розпоряднику бюджетних коштів передбачені видатки на фінансування бюджетної програми "Пільговий проїзд студентів вищих навчальних закладів і учнів професійно-технічних училищ у залізничному, автомобільному та водному транспорті". Обсяг цих коштів складає 31,9 мільйона гривень, що на 10 мільйонів гривень більше, ніж було у минулому році.
За перше півріччя, за оперативними даними Державного казначейства України, видатки державного бюджету на пільговий проїзд студентів профінансовані стовідсотково.
Також у повному обсязі виділені Урядом кошти на виплату державних премій та стипендій в галузі освіти, науки і техніки; на видання, придбання та зберігання і доставку підручників та посібників для студентів; на підтримку науково-освітянської преси, виплату стипендій тощо.
Окрім цього, у поточному році передбачено фінансування зі спеціального фонду держбюджету програми "Реконструкція та ремонт гуртожитків для учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів" у обсязі 25 мільйонів гривень. Помісячним розписом спеціального фонду такі видатки передбачено здійснювати починаючи з липня. У свою чергу, спеціальний фонд має джерелом свого фінансування кошти від продажу землі і нематеріальних активів.
До речі, така практика планування коштів на реконструкцію та ремонт гуртожитків за рахунок коштів спеціального фонду була розпочата попередніми Урядами. Зокрема, у Законі України "Про Державний бюджет України на 2006 рік" видатки на вказані цілі також були заплановані по спеціальному фонду і через ненадходження коштів від продажу землі і нематеріальних активів фінансування програми не здійснювалось.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас