Порошенко: Інформація про заплановану ревальвацію гривні не відповідає дійсності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Інформація про заплановану ревальвацію гривні не відповідає дійсності

Валюта
447
Інформація про заплановану ревальвацію національної валюти України не відповідає дійсності. Таку заяву сьогодні під час прес-конференції зробив голова наглядової ради Національного банку України Петро Порошенко. За його словами, єдиним органом, який затверджує основи грошово-кредитної політики, включаючи курсову політику, є наглядова рада Нацбанку.
"Жодних змін в основи грошово-кредитної політики не планується, включаючи курсові показники. Інформація про ревальвацію чи девальвацію національної валюти не відповідає дійсності, рада тримає це під контролем", - сказав П.Порошенко. Він також додав, що Національний банк в межах курсових коливань, які на сьогодні становлять 0,8%, має всі можливості, щоб утримати курс гривні.
За словами П.Порошенка, на сьогодні стоїть питання, щоб НБУ "вийшов з щоденного регулювання курсу шляхом викупу або продажу національної валюти", проте ні в 2007, ні в 2008 рр. немає причин говорити про те, що НБУ піде з ринку. П.Порошенко також уточнив, що золотовалютний резерв Національного банку, який перевищує 25 млрд дол., здатний забезпечити стабільність гривні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас