ФДМ не може знайти бажаючих купити 1% "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ не може знайти бажаючих купити 1% "Укртелекому"

Фондовий ринок
120
Фонд державного майна скасував заплановані на 21 червня торги із продажу 1% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" на Київській міжнародній фондовій біржі через відсутність заявок від потенційних покупців. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу ФДМ.
"Заявок знову немає", - сказав представник прес-служби.
Нагадаємо, що в середині березня ФДМ виставив 1% "Укртелекому" на торги на КМФБ, проведення яких було намічено на 21 червня, якщо продаж акцій не відбувається, то ФДМ може виставляти даний пакет на КМФБ щотижня, поки акції не будуть продані.
Наприкінці травня Господарський суд Києва заборонив проводити аукціонні торги із продажу 1% "Укртелекому" на Українській фондовій біржі 22 травня й на ПФТС 8 червня.
22 травня УФБ на виконання судового рішення зняла акції "Укртелекому" з торгів.
ФДМ вирішив проводити торги на УФБ із продажу акцій "Укртелекому" щотижня, поки пакет не буде проданий, однак 29 травня, 5, 12 і 19 червня торги не відбулися через відсутність заявок
У той же час на ПФТС послу скасування торгів 8 червня, 15 червня було продано 0,07% акцій "Укртелекому" за 15,525 гривні за стартовою ціною - 1,15 гривні за акцію.
ФДМ вирішив продати 37,86% акцій "Укртелекому" на міжнародних фондових біржах у серпні-грудні й ініціює випуск депозитарних розписок у даному обсязі, а 5% акцій - на п'яти українських фондових біржах, 50%+1 акцію - закріпити в держвласності.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас