Кіпрські оффшори пустять через біржу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпрські оффшори пустять через біржу

Фондовий ринок
247
ДПАУ і СБУ спільно звернулися в Держкомісію з цінних паперах і фондовому ринку (ДКЦПФР) із пропозицією заборонити нерезидентам операції на позабіржовому ринку. У такий спосіб силовики намагаються адміністративними мірами боротися з витоком капіталу із країни.
Член ДКЦПФР Сергій Відлюдько розповів, що суть пропозиції силовиков полягає в тому, щоб змусити резидентів здійснювати операції зі ЦБ тільки через біржі і тільки за системою "поставка проти платежу". За його словами, ніяких кроків з розробки обмежень діяльності нерезидентів на фондовому ринку комісія поки не вживала. "Але шанси, що нас переконають, є",- відзначає чиновник.
Змушуючи іноземні компанії працювати через організований ринок, фіскали та силовики намагаються перекрити схеми, за якими багато вітчизняних компаній за допомогою дочірніх оффшорок виводять активи за кордон. Ще свіжі в пам'яті фінансистів діяння оффшора Ferrosteel Trading, для якої один невеликий український банк проводив операції із купівлі-продажу цінних паперів у 2005 р.
Тоді компанія придбала акції різних українських ВАТ за 32 тис. грн., а потім продала їх банку за 11 млн. грн. Схеми, подібні цієї, мають місце і зараз. І бажання контролюючих органів їх заблокувати зрозуміло.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас