Експерт: Постанова НБУ - вірний та своєчасний захід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Постанова НБУ - вірний та своєчасний захід

Кредит&Депозит
479
Голова правління Укрсоцбанка Борис Тимонькин називає постанову НБУ, що зобов'язує банки розкривати реальну вартість кредитів, правильним та своєчасним заходом. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба банку.
"Це абсолютно правильне рішення з урахуванням сформованої системи банківських комісій. Чи бачите, коли комісії додають до процентної ставки 1-2% це ще прийнятно, а от коли вони збільшують реальну ставку до 80-90% річних, таку ситуацію нормальної не назвеш. І навіть, якщо клієнт починає розуміти, що це не зовсім той відсоток, що він побачив у рекламі, він однаково вже "потрапив". Його починають професійно обробляти: заповните це, розпишіться тут. Як правило, якщо людина прийшла в банк, то він там уже й залишився. І, якщо він зробив невірний вибір, піддався несумлінній рекламі, то буде переплачувати за й без той не дешевий кредит", - відзначив Тимонькин.
Голова Укрсоцбанка вважає нереальним строк, відведений банком на реалізацію Постанови. "Банку неможливо це зробити за 10 днів. Адже робота з населенням сьогодні жорстко автоматизована. Є стандартні форми договорів, все це загнано в комп'ютер, тому нам буде потрібно біля місяця на внесення коректив по всій системі", - говорить він.
Борис Тимонькин негативно відзивається про пункт постанови НБУ, що забороняє фінустановам брати комісію, зокрема, за такі процедури як моніторинг кредиту, ведення кредитної справи, внесення змін у договір й ін. "Говорити за що брати гроші, а за що немає - не функція НБУ. Банки самі вирішують, за що й скільки стягувати коштів. Образно кажучи, увійшов у банківський офіс - дихаєш там повітрям, плати за це. Це пряме втручання в нашу господарську діяльність, тому банки будуть домагатися скасування цього положення", - заявив голова УСБ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас