ДКЦПФР має намір дозволити емітентам самостійно розміщувати цінні папери за межами України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР має намір дозволити емітентам самостійно розміщувати цінні папери за межами України

Фондовий ринок
261
Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку має намір дозволити українським емітентам самостійно розміщувати свої цінні папери за межами України.
Про це сказано в проекті положення комісії, текст якого має агентство.
Відповідно до проекту, передбачається, що розміщення цінних паперів буде проводитися шляхом укладення за межами країни прямого договору купівлі-продажу з нерезидентами.
Положення встановлює умови й порядок одержання дозволу на розміщення цінних паперів за межами України.
Зокрема, для одержання дозволу цінні папери повинні мати державну реєстрацію про випуск; якщо планується розміщувати за кордоном раніше випущені папери, вони повинні котируватися хоча б на одному організаторі торгів, який має ліцензію ДКЦПФР.
Крім того, якщо емітент має намір продати частину акцій, то їх обсяг не може перевищувати 30% від загальної кількості акцій цього емітента.
Через два місяці після надання дозволу на розміщення цінних паперів емітент надає в комісію звіт про розміщення паперів.
У звіті, крім реєстраційних даних емітента, повинні міститись дані про обсяг розміщення, дати початку й закінчення розміщення, назва й валюта країни, у якій проходило розміщення, реквізити депозитарію, що обслуговує обіг паперів емітента за межами України, а також назва організатора торгівлі, на якому пройшло розміщення, сума коштів від розміщення й ціна, за якою воно проводилось.
Зараз українські емітенти, здійснюючи розміщення цінних паперів за кордоном, користуються послугами посередника - андерайтера, що здійснює організацію й проведення угод, яким, як правило, виступає банківська установа або інвестиційна компанія.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас