Генпрокуратура визнала продаж Луганськтепловозу недійсним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура визнала продаж Луганськтепловозу недійсним

Фондовий ринок
217
Генеральна прокуратура України пред'явила позов про визнання договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ Холдингова компанія Луганськтепловоз недійсним.
Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, цим відомством проведена перевірка дотримання законів при відчуженні державного пакета акцій ВАТ Холдингова компанія Луганськтепловоз, за результатами якої і пред'явлений позов в інтересах держави про визнання договору купівлі-продажу цього пакета акцій недійсним і поверненні його в державну власність.
Як повідомлялося, 23 березня Фонд держмайна провів конкурс із продажу 76% акцій Луганськтепловозу з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. За підсумками конкурсу переможцем визнана ВАТ Керуюча компанія Брянський машинобудівний завод (Росія), що запропонувало за пакет 292 млн 505 тис. гривень при стартовій ціні пакета 292 млн. грн.
На участь у конкурсі подавали заявки чотири компанії: ВАТ Деміховський машинобудівний завод (Росія, Московська область); АТ Дніпровагонмаш (м. Дніпродзержинськ); ВАТ Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат (м. Марганець, Дніпропетровська область); ЗАТ Керуюча компанія Брянський машинобудівний завод (Росія, м. Брянськ, правонаступник ЗАТ Виробнича компанія Брянський машинобудівний завод).
Однак до конкурсу були допущені тільки дві афільовані між собою компанії: ВАТ Деміховський машинобудівний завод і ЗАТ Керуюча компанія Брянський машинобудівний завод.
За інформацією представників МГЗКа, вони готові були запропонувати за 76% держпакет акцій ВАТ Луганськтепловоз не менш 400 млн гривень.
ВАТ Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат у квітні цього року звернувся до Президента України, у СБУ, Міністерство внутрішніх справ, Генеральну прокуратуру і Спецкомісію ВР із питань приватизації із проханням дати оцінку діям Фонду держмайна з приватизації Луганськтепловозу.
22 травня Секретаріат Президента та Служба безпеки України направили раніше отримані ними зверненя ВАТ Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат із приводу допущених Фондом державного майна порушень при приватизації 76% пакета акцій Луганськтепловозу до Генпрокуратури.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас