Єврокомісія відмовила Рудьковському — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія відмовила Рудьковському

Кредит&Депозит
300
Європейська комісія відмовилася виділити Україні 10,35 мільярдів доларів кредитних коштів на розвиток транспортної інфраструктури.
На вчорашніх переговорах у Брюсселі за участю делегації Міністерства транспорту та зв'язку України представники Єврокомісії відмовили Україні в кредитуванні, аргументуючи це тим, що дане питання буде обговорюватися тільки після підписання нашою країною договору "Про відкрите небо".
Із цієї суми 7,5 млрд дол. необхідні Україні для будівництва траси Львов-Київ-Луганськ, яка б продовжила транспортний коридор з Європи, зв'язавши його з Росією. Ще 2 млрд дол. Україна розраховувала залучити для закупівлі поїздів і будівництва шляхів, необхідних для впровадження швидкісного залізничного сполучення. 500 млн дол. передбачалося залучити на реконструкцію злітно-посадочних смуг та 350 млн дол. - на термінали.
За словами віце-президента Європейської комісії, відповідального за транспортну політику ЄС Жака Барро, "Україна повинна визначити для себе пріоритетні проекти в сфері транспорту і надати їх економічне обґрунтування. Після цього Єврокомісія розгляне можливість виділення кредитів на ті проекти, які будуть відповідати політиці ЄС у сфері транспорту".
Крім того, ще однією перешкодою для одержання Україною кредитних коштів, за словами Жака Барро, є те, що наша країна не підписала договір "Про відкрите небо".
"Єврокомісія зацікавлена в максимально швидкій ратифікації необхідних договорів, однак Міністерство транспорту України гальмує ці ініціативу",- відзначив він.
Крім того, на минулому тижні в переддень приїзду української делегації в Брюссель Єврокомісія направила Державіадміністрації претензії до двох українських авіакомпаній - Ukrainian Cargo Airways (UCA) і Volare Airlines (VA).
У свою чергу, міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський учора заявив, що його відомство до 26 червня підготує для Єврокомісії перелік пріоритетних проектів розвитку галузі.
"Про претензії до UCA та VA я довідався тільки на переговорах у Брюсселі. Найближчим часом ми вирішимо цю проблему",- пообіцяв він.
"Що стосується договору "Про відкрите небо", то переговори з Єврокомісією на цю тему тільки почалися і Україна не є супротивником його підписання",- повідомили в прес-службі Мінтрансу.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас