Торги з продажу "Укртелекому" на ПФТС 8 червня не відбудуться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги з продажу "Укртелекому" на ПФТС 8 червня не відбудуться

Фондовий ринок
115
Торги із продажу 1% акцій ВАТ "Укртелеком" на фондовій біржі ПФТС 8 червня не відбудуться у зв'язку з існуючою судовою забороною на їх проведення, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Фонду держмайна (ФДМ) у четвер.
У прес-службі відзначили, що на участь у торгах були подані заявки, не уточнивши при цьому їх кількість.
Як повідомлялося, Київський господарський суд постановою від 21 травня заборонив ФДМ, "Укртелекому", Українській фондовій біржі (УФБ) і фондовій біржі ПФТС здійснювати будь-які дії щодо відчуження пакетів акцій "Укртелекому" і заборонив до розгляду справи по суті продаж акцій компанії 22 травня та 8 липня. Визначення було винесено за позовом хмельницького підприємства "Дотрін-2002" Всеукраїнської організації інвалідів "Спілка організацій інвалідів України" (с.Карпівці, Хмельницької обл.). ФДМ та УФБ подали апеляції на дане визначення суду.
Заявки на участь у торгах із продажу 1% акцій "Укртелекома" на УФБ 22 травня подали три компанії. Торги на УФБ 29 травня не відбулися через відсутність заявок. На торги 5 червня було подано дві заявки, однак учасники не внесли заставні суми у визначений термін.
ФДМ України 6 червня виставив по 1% акцій "Укртелеком" на торги Української міжбанківської валютної біржі (УМВБ) 11 липня та фондової біржі (ФБ) "Іннекс" (обидві - Київ) - 1 серпня поточного року.
ФДМ 21 березня затвердив уточнений план продажу акцій "Укртелекома", відповідно до якого 50%+1 акція закріплюється в держвласності, 37,86% будуть виставлені на продаж на міжнародних фондових біржах з 1 серпня по 31 грудня 2007 року, 5% - на продаж на фондових біржах України пакетами по 1% кожний з 28 березня по 23 липня 2007 року.
ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України з надання послуг електрозв'язку. Державі належить 92,86% акцій оператора, 7,14% акцій були продані трудовому колективу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас