Кірєєв: Урядові зараз недоцільно здійснювати зовнішні запозичення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кірєєв: Урядові зараз недоцільно здійснювати зовнішні запозичення

Кредит&Депозит
151
Уряду України недоцільно здійснювати зовнішні запозичення в цей час, вважає виконавчий директор, голова дирекції банківського регулювання, нагляду та фінансового моніторингу Національного банку України (НБУ) Олександр Кірєєв.
"Повні кишені грошей в уряду, навіщо звертатися за позикою, якщо в казначействі стільки грошей?", - сказав він журналістам у Києві в четвер.
При цьому Кірєєв відзначив, що така оцінка є його особистою думкою, а не позицією Нацбанку.
Як наголосив представник НБУ, Мінфіну потрібно навчити управляти тими ресурсами, які існують.
При цьому Кірєєв відзначив, що якщо уряд залучить значні кошти на зовнішньому ринку, це не створить проблем для монетарної стабільності.
"1 млрд дол. позик на 22 млрд дол. валютних резервів. Я думаю, що це не проблема для НБУ й для тієї грошової маси, що на сьогодні є в обігу", - сказав Кірєєв.
Як раніше повідомляв екс-міністр фінансів України, лідер партії "Реформи й порядок" (ПРП) Віктор Пинзеник, на рахунку Держказначейства до початку червня знаходилося 24 млрд грн.
Як повідомлялося, Мінфін України в на поточному тижні почав презентацію (road-show) облігацій державної зовнішньої позики 2007 року, які можуть бути випущені на суму до 1 млрд дол. до липня цього року. Лід-менеджерами розміщення є UBS, Citigroup, Credit Suisse й Deutsche Bank.
В 2006 році Мінфін запозичив на зовнішньому ринку близько 1,9 млрд дол., на внутрішньому - 1,582 млрд грн. Зокрема, у листопаді Мінфін здійснив випуск 10-літніх єврооблігацій на суму 1 млрд дол. під ставку 6,58% річних, організатором якого виступили інвестиційні банки Credit Suisse, Deutsche Bank й UBS Investment Bank. Крім того, Мінфін у вересні-грудні здійснив ще дві частки розміщення облігацій зовнішньої позики, не розкриваючи їхніх організаторів. Зокрема, були випущені чотирирічні облігації на 35,1 млрд японських ієн (близько 297,5 млн дол. на той момент) під 3,2% річних і з дисконтом 1,2% й 12-літні облігації на 768 млн швейцарських франків (близько 625 млн дол.) під 3,5% річних і з дисконтом 2,6% з можливістю дострокового погашення через три роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас