Поздравляем первого победителя совместной акции Таскомбанка, Mastercard и АЗС Ukrnafta, заправляйтесь со смартфона – выигрывайте iPhone! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поздравляем первого победителя совместной акции Таскомбанка, Mastercard и АЗС Ukrnafta, заправляйтесь со смартфона – выигрывайте iPhone!

Кредит&Депозит
10
З початку 2021-го ціни на первинне житло в Києві підскочили на 5−15%. Цей тренд збережеться і протягом усього року, повідомив СЕО і керівний партнер девелоперської компанії DC Evolution Андрій Рижиков. За його словами, карантин слабо вплинув на «первинку».
На початку карантину в минулому році були акційні знижки (як елемент маркетингу і стимулювання ослабілого фінансового потоку), але вже влітку ціни і попит пішли вгору.
Разом з тим карантин збільшив попит серед українців на об’єкти, які так чи інакше пов’язані зі здоровим способом життя. Такі будинки розташовані у чистій зоні, вони невеликої поверховості, будуються з екологічних матеріалів із застосуванням сучасних інженерних систем. У них є можливість самоізолюватися без втрати комфорту.
Багато проєктів, що перебували на початковій стадії, були переосмислені під нові реалії.
«У цей період (січень-лютий, — ред.) забудовники завжди пропонують знижки, щоб хоч якось вирівняти ці місяці в нуль по відношенню до витрат на будівництво. Нинішній локдаун не жорсткий… Просто частина бізнесу не працює, тому глобально такий формат локдауну прямого впливу на відділи продажів і на нерухомість в цілому мати не буде», — зазначив Рижиков.
Щоправда, посилення карантину матиме непрямий вплив: буде осідання в товарообігу і, відповідно, деякі сім’ї, зав’язані на бізнес, який буде закритий, не зможуть собі дозволити купівлю квартир. Але навіть незважаючи на це, як каже експерт, ринок житлової нерухомості однозначно буде зростати і розвиватися.
Нагадаємо, зараз на столичному вторинному ринку нерухомості спостерігається здешевлення застарілого житла, побудованого в 60−70-х роках минулого століття. Наприклад, це «чеські проєкти» в таких столичних районах, як Оболонь і Троєщина.
По материалам:
Таскомбанк
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас