Минфин продал ОВГЗ более чем на 6,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минфин продал ОВГЗ более чем на 6,6 млрд грн

Фондовый рынок
319
Нардепи-члени енергетичного комітету Верховної Ради звернулись до Кабміну з пропозицією про терміновий розгляд питання продовження терміну дії спецзобов’язань (ПСО) на ринку газу для виробників теплової енергії.
Про це повідомляється на сайті Ради.
Нардепи пропонують продовжити термін дії ПСО для тепловиків “до вирішення проблем формування їх критичної заборгованості за використаний природний газ та створення передумов їх виходу з кризового стану”.
“В умовах карантинних обмежень, які негативно позначаються на фінансовій стійкості населення, закінчення дії Положення про ПСО може спричинити загрозу утворення значної кількості проблемних ситуацій для підприємств ТКЕ в усіх населених пунктах України, що і без того знаходяться у критичному стані”, – йдеться у зверненні до уряду.
Відповідно до статті 11 ЗУ “Про ринок природного газу”, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу на суб’єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов’язки в обсязі та на умовах, визначених Кабміном.
На виконання цієї норми, Кабмін прийняв постанову від 19 жовтня 2018 року № 867 “Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу”.
Згідно пункту 3 цієї постанови (з урахуванням редакції Постанови Кабінету Міністрів України № 303 від 24.04.2020), покладений обов’язок постачати виробникам теплової енергії природний газ на умовах та у порядку, що визначені положенням, завершується 1 травня 2021 року.
Після закінчення терміну дії цієї норми сегмент виробників теплової енергії повинен буде функціонувати на ринкових умовах.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
По материалам:
Фінансовий клуб
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас