Банкиры будут готовиться к очередному ХІІ-му съезду АУБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкиры будут готовиться к очередному ХІІ-му съезду АУБ

Валюта
261
Черговий ХІІ-й З”їзд Асоціації українських банків буде проведено на початку березня 2004 року. Про це прийняли рішення члени Ради АУБ на засіданні, яке відбулося 23 січня. Вів засідання Голова Ради АУБ, народний депутат України, Президент АППБ “Аваль” Федір Шпиг.
На черговому З”їзді АУБ буде підведено підсумки діяльності банківської системи у 2003 р. та поставлено завдання на поточний рік, зокрема щодо забезпечення зростання ролі АУБ у вирішенні системних питань.
Під час засідання Радою розглянуто актуальні для банківської системи питання.
Зокрема, банкіри обговорили створення робочих груп НБУ та АУБ щодо капіталізації банківської системи за напрямками: вдосконалення порядку реєстрації змін розміру статутного капіталу, створення банківських об”єднань та встановлення механізму залучення субординованого боргу.
Радою також схвалено позицію виконавчої дирекції АУБ щодо необхідності вдосконалення механізму контролю за розміром регулятивного капіталу банків. Наголошено на передчасності відкриття в Україні філій іноземних банків. Обговорено питання визначення спеціалізації банків та встановлення обмежень на їх діяльність, питання оподаткування банківських операцій тощо.
На засіданні банкіри затвердили новий Регламент роботи Ради АУБ, який визначає порядок створення та функціонування Ради, прийняття нею рішень.
Окремо було розглянуто поточну ситуацію, що склалася у сфері охорони банків в зв’язку із пропозицією ДСО при МВС України збільшити для банків вартість озброєних послуг у 2004 р. на 30-50%. Банкіри висловилися за недопущення збільшення вартості цих послуг, для чого було затверджено низку відповідних запобіжних заходів.
Обговорили банкіри і роботу АУБ щодо виключення України із “чорного списку” FATF, схваливши дії виконавчої дирекції Асоціації по захисту системних інтересів українських банків при створенні та функціонуванні національної системи державного фінансового моніторингу.
Окрім цього члени Ради затвердили Статут дочірнього підприємства АУБ “Національний центр підготовки банківських працівників України”, яке займатиметься підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації працівників банків України, небанківських фінансових установ тощо.
За словами Президента АУБ Олександра Сугоняки, 2003 рік був особливим. На нього випало чимало випробувань. Але цей іспит було здано. Завдяки покращенню роботи банків, Асоціації та системи в цілому досягнуто значних результатів. Такі темпи відновлення економіки і зростання обсягів кредитування необхідно зберегти. Це питання, з яким ми виходитимемо на З”їзд, – відзначив Президента АУБ.
По материалам:
АУБ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас