Рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів світу

Особисті фінанси
1287
Американський Forbes оприлюднив щорічний рейтинг 100 найбільш високооплачуваних спортсменів планети. Втретє за останні чотири роки список очолив боксер Флойд Мейвезер.
Дохід Мейуезера склав $300 млн. Астрономічний за спортивними мірками дохід Мейуезера майже триразово перевершив попередній рекорд, встановлений Тайгером Вудсом в 2008 році, – $115 млн. Всьому причиною – «бій століття», який боксер провів 2 травня проти свого самого серйозного противника, філіппінця Менні Пак’яо.
Менні Пак’яо, незважаючи на програш у бою, займає другий рядок рейтингу з доходом 160 млн. Програвши «бій століття» Мейвезеру, Пак’яо заробив $125 млн – вп’ятеро більше, ніж його власний попередній рекорд ($23 млн).
Третє місце з доходом $79,6 млн займає триразовий чинний володар «Золотого м’яча» Кріштіану Роналду. Роналду ось уже чотири роки поспіль забиває не менше 60 голів у всіх турнірах, де бере участь його клуб, мадридський Real. За феноменальну результативність португалець отримує більше $50 млн на рік у вигляді зарплати, а решту заробляє на спонсорських угодах.
На четвертому місці з доходом $73,8 млн Ліонель Мессі. Свіжоспечений переможець Ліги чемпіонів обставив свого заклятого конкурента Кріштіану Роналду на футбольному полі, але не наздогнав португальця в комерційному змаганні. Незважаючи на це, Мессі помітно зміцнив свої фінансові тили, переуклавши контракт з Barcelona з надбавкою в зарплаті в $9 млн. До 2018 року аргентинець буде отримувати не менше $50 млн на рік.
П’яте місце з доходом $67 млн займає Роджер Федерер. Незважаючи на статус ветерана, швейцарський атлет продовжує залишатися недосяжним для своїх молодших колег по тенісному цеху. Всьому виною – неймовірна затребуваність Федерера у респектабельних рекламодавців, які високо цінують бездоганну репутацію багаторазового тріумфатора турнірів Великого шолома.
Шосте місце – Леброн Джеймс (дохід: $64,8 млн)
Сьоме місце – Кевін Дюрант (дохід: $54,1 млн)
Восьме місце – Філ Мікелсон (дохід: $50,8 млн)
Дев’яте місце – Тайгер Вудс (дохід: $50,6 млн)
Десяте місце – Кобі Брайант (дохід: $49,5 млн)
Український спортсмен Володимир Кличко з доходом $22,5 млн займає 63 рядок рейтингу.
З повною версією рейтингу найбільш високооплачуваних спортсменів світу можна ознайомитися тут.
У сукупності учасники списку заробили в звітний період – з червня 2014-го по червень 2015 року – $3,2 млрд. Це на 17% більше, ніж роком раніше. Оцінка включає доходи атлетів від професійної діяльності та участі у спонсорських турнірах, рекламних контрактів і власних бізнес-починань. Поріг попадання в рейтинг зріс з $17,3 млн до $18,8 млн. Учасники представляють 10 видів спорту. Найбільша «діаспора» у списку – бейсболісти – налічує 27 осіб.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас