Грецький банк хоче купити Укрсоцбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецький банк хоче купити Укрсоцбанк

Фондовий ринок
678
Учора інформаційне агентство Thomson Financial, посилаючись на власні джерела в National Bank of Greece, повідомило, що грецький банк веде переговори з акціонерами українського банку (дослівно - Ukrbank), що входить в top five, про придбання контрольного пакета його акцій.
З першої української п'ятірки найбільш ласим шматком залишається Укрсоцбанк.
За інформацією Економічних вістей, якщо угода відбудеться, National Bank of Greece може відмовитися від придбання Кредит промбанку.
Виходячи з публікації в Thomson Financial, National Bank of Greece хоче опинитися в першій п'ятірці українських банків і тому почав вести переговори з акціонерами одного з найбільших банків. У порядку убування в таблиці банківських рангів, за версією АУБ, випливають Приватбанк, "Райффайзен Банк Аваль", Укрсіббанк, Укрексімбанк та Укрсоцбанк (приблизно, у цій групі може значитися і Промінвестбанк України). Перший з вищезгаданих банків поки не продається. Другий і третій уже продані. Четвертий є експортно-імпортною касою держави. Так що на частку греків залишається тільки Укрсоцбанк - єдиний у п'ятірці, акції якого виставлені на продаж, або приблизно ПІБ. Переговори з Укрсоцбанком могли початися практично відразу після того, як від його придбання відмовилася італійська банківська група Intesa SanPaolo. У грецькому банку "i" відмовилися підтвердити або спростувати інформацію про проведення переговорів з українським банком. Глава спостережної ради Укрсоцбанка Ігор Юшко також не підтвердив факт проведення переговорів..
Якщо греки дійсно звернулися до акціонерів Укрсоцбанка, це означає, що вони готові заплатити за банк в Україні не менш $1,5 млрд. Примітно, що в минулому році менеджери NBG загрожували виділити на покупку двох банків в Україні не більше $1-1,5 млрд. Так що існує ймовірність, що можливе придбання банку з top five переб'є вже досягнуті угоди між NBG і Кредитпромбанком, 100% акцій якого греки домовилися купити за $500 млн. Причому вже підписана попередня лист-угода з акціонерами Кредитпромбанка греків навряд чи утримає. Вони вже показали свою рішучість у розриві досягнутих домовленостей, коли їх не влаштувала ціна за Укрінбанк. "Теоретично кожна зі сторін на етапі дії попередньої згоди має право відмовитися від угоди",- говорить директор інвестиціонно-банківського департаменту Dragon Capital Брайен Бест.
National Bank of Greece є найбільшим комерційним банком Греції з активами в EUR60 млрд. Банк володіє дочірніми банками в Албанії, на Кіпрі, у Сербії, Румунії, Болгарії та Туреччині. Його акціонерами є іноземні та грецькі пенсійні фонди, а також приватні особи. Ніхто з акціонерів не володіє більше 3% акцій.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас