Societe Generale таки купив український банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale таки купив український банк

Фондовий ринок
868
У п'ятницю стало відомо, що французький банк Societe Generale (SG) купив невеликий Ікар-банк (Донецьк).
Сторони не розголошують деталі угоди, а повідомляють лише, що на базі Ікар-банку роздрібний український підрозділ SG - Простофінанс - буде розвивати карткове та валютне кредитування. Банкіри впевнені, що Societe Generale вирішив обмежитися покупкою дрібного банку, не бажаючи переплачувати на перегрітому українському ринку. Вони вважають, що Societe Generale залучить в Ікар-банк великих корпоративних клієнтів зі Східної України, однак не виключають, що згодом французький інвестор може придбати і великий мережний банк.
Збори акціонерів 30 травня вивело із складу спостережної ради Ігоря Бевзенко, В'ячеслава Волкова та Олександра Павленко. Головою ради був призначений Жан-Франсуа Готьє, у його склад також увійшли Даріуш Бінковські, Серж Тюрісей, Жан-Ів Брюн і Дідье Лєфєвр. Призначені на п'ять років нові члени спостережної ради представляють французький банк Societe Generale.
За даними Асоціації українських банків, на 1 травня 2007 року Ікар-банк займав 128-і місце за активами (192,38 млн грн) і 104-і за капіталом (69,012 млн грн). Банк має два відділення у Донецьку і чотирма в області. Його акціонерами на 1 квітня 2007 року були Валерій Бевзенко (47,7365%), Ігор Бевзенко (24,7169%), Борис Бевзенко (6,0203%) і Олександр Павленко (8,9814%).
Societe Generale на початок 2006 року займав за капіталом четверте місце серед французьких банків і 25-е у світі ($25 млрд). У вересні 2005 року SG відкрив на Україні дочірню фінансову компанію ПростоФінанс, яка спеціалізується на споживчому кредитуванні фізосіб. ПростоФінанс має вісім відділень та 489 точок продажів в 95 населених пунктах країни.
Раніше, SG придивлявся до таких великих банок, як Приватбанк, Укрсоцбанк та Ощадбанк. Представники ПростоФінанса повідомили, що Зовнішторгбанк не був куплений через завищену ціну, відзначивши, що для розвитку на Україні SG досить невеликого банку з ліцензією.
Тим часом голова правління Трансбанку Сергій Щербина впевнений, що крім споживчих продуктів Societe Generale через Ікар-банк буде розвивати корпоративний напрямок, тому що в східному регіоні країни багато великих клієнтів. У них є компанія ПростоФіинанс, яка займається роздрібом, тому з погляду роздробу їм не потрібний мережний банк,- пояснив заступник голови правління банку Фінанси та Кредит Сергій Борисов. - Їм потрібна була банківська установа, через яку вони зможуть обслуговувати і корпоративних клієнтів. Втім, експерти не виключають, що надалі SG може купити великий мережний банк в Україні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас