Німеччина завершила виплату компансацій українським старбайтрам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина завершила виплату компансацій українським старбайтрам

Казна та Політика
472
Німецький Федеральний фонд «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» завершив виплату 881,5 млн. євро компенсацій українським жертвам нацизму.
Про це журналістам повідомив на брифінгу у вівторок голова правління Федерального фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» Михель Янсен.
За його словами, виплата компенсацій почалася в червні 2001, а завершилася 31 грудня 2006 року. Виплату одержали 468 тисяч законних претендентів.
Голова фонду повідомив, що виплати для кожного проводилися у два етапи: перша частина склала 65% компенсації, а друга - 35%. «Індивідуальні виплати в Україні закінчені... На далі ми будемо планувати тільки спільні гуманітарні проекти», - відзначив Янсен.
Виплати компенсацій здійснювали десять банків - Промінвестбанк, Укрексімбанк, Укрсоцбанк, Брокбізнесбанк, Укрінбанк, ВаБанк, Правекс-банк, Приватбанк, Укрсіббанк і банк «Надра».
Як відзначив посол Німеччини в Україні Райнгард Шеферс, завершення програми з виплати компенсацій означає примирення в майбутньому Німеччини та країн Східної Європи, а також означає розвиток україно-німецьких відносин.
За словами голови правління фонду «Взаєморозуміння та примирення» Ігоря Лушнікова, в Україні залишилося 20 чоловік, які повинні одержати свої компенсації.
«Таким чином, у найближчі дні програма з виплати компенсацій буде завершена», - відзначив Лушніков. Він також підкреслив, що за рахунок фонду здійснювалися гуманітарні проекти.
Лушніков запевнив, що фонд « Взаєморозуміння та примирення» буде продовжувати таку роботу і у майбутньому.
Як повідомлялося, у 2000 році парламент Німеччини прийняв закон «Про створення фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» з метою виплат компенсацій остарбайтерам країн колишнього Союзу.
У свою чергу, Україна створила Фонд «Взаєморозуміння та примирення» для здійснення виплат в Україні.
Крім Німеччини виплати компенсацій жертвам нацизму з 1999 року також провадить Австрія.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас