Срібну мнету "Пожежна ммашина "Коммер" вже можна придбати в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Срібну мнету "Пожежна ммашина "Коммер" вже можна придбати в Україні

Валюта
404
Банк "Аваль" почав продаж срібної монети "Пожежна машина "Коммер", викарбуваної Монетним двором м. Перт (Австралія). Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю банку з посиланням на начальника відділу дорогоцінних металів і монет АППБ "Аваль" Аллу Ищенко.
Ця монета стала четвертої, випущеної в рамках заснованої в 2005 р. серії "Пожежні машини". На сьогодні у відділеннях банку по всій Україні, які пропонують клієнтам монети світу, ще можна придбати дві монети з цієї серії - на них зображені пожежні машини "Гарфорд" та "Ураган" АА-60.
Монета "Пожежна машина "Коммер" викарбувана в 2006 році зі срібла 999 проби вагою 31,1 м (1 тройская унція). Якість карбування - матово-глянсове з кольоровим фотодруком на поверхні. Тираж - 5 тис. штук, номінал - 1 долар Островів Кука.
На реверсі монети зображений автомобіль "Коммер" 1934 року випуску - єдиний з машин, що боровся з вогнем, гасив пожежу в кафедральному соборі м. Ковентрі (Англія) після нальоту фашистських бомбардувальників під час Другої світової війни.
Реставрація "Коммера" тривала три роки силами ентузіастів, які в минулому були пожежниками. Реставрували авто спеціально для того, щоб відтворити зображення на срібній монеті серії "Пожежні машини світу".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас