Банки вирішили обдурити кризу підвищенням ставок за депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки вирішили обдурити кризу підвищенням ставок за депозитами

Кредит&Депозит
109
Комерційні банки почали підвищувати процентні ставки за депозитами у національній і іноземній валюті для протидії, що спостерігалася з кінця листопада на тлі політичної нестабільності тенденції відтоку коштів вкладників із банківської системи. Такі дані найбільших банків, повідомляють «Українські Новини».
За даними служби інформаційної підтримки Укрсоцбанку, процентні ставки за гривневими депозитами підвищено до 18,5% річних (раніше становили до 15% річних), за валютними депозитами – підвищено до 11% річних (раніше становили до 8% річних).
Банк «Аваль» підвищив базові процентні ставки за внесками «Новорічний» (з 8% до 10% у валюті і з 16% до 18% річних у гривнях) і «Валютний» (з 6% до 8% річних).
Приватбанк підвищив максимальні процентні ставки за гривневими депозитами до 18% річних і за валютним до 10% річних.
Депозити фізичних осіб у банках, що складали за станом на 26 листопада 44,6 млрд. грн. (у тому числі гривневі – 24,8 млрд. грн.) у період до 3 грудня скоротилися більш ніж на 2 млрд. грн., після чого ситуація трохи стабілізувалася і відтік внесків практично припинився.
Банкіри очікують припливу коштів вкладників після підвищення процентних ставок за депозитами і впровадження нових продуктів (прийому коштів на валютні депозити в гривнях і т.д.)
Нагадаємо, що на початку грудня НБУ рекомендував банкам залучати депозити фізичних осіб на термін до 1 року максимум під 15% річних у гривнях і під 6% річних в іноземній валюті, а на термін більш 1 року – максимум під 17% річних у гривнях і під 8% - у валюті.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас