Нацбанк провів черговий розподіл банків за активами, змінивши розстановку сил у групі великих банківських установ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк провів черговий розподіл банків за активами, змінивши розстановку сил у групі великих банківських установ

Фондовий ринок
579
За даними Нацбанку на 1 вересня, лідируючі позиції за розміром активів, як і раніше, залишаються за ПриватБанком, «Авалем» і Промінвестбанком. Причому якщо за підсумками 2003 року «Аваль» з невеликим відривом випереджав свого головного конкурента з Дніпропетровська, то тепер ПриватБанк практично зняв усі питання про найбільший український банк. Сумарні активи банку за вісім місяців збільшилися на 5 млрд грн. У банку «Аваль» результати трохи скромніші — вкладення банку зросли майже на 2 млрд грн.
Несподівано вистрілив Ощадбанк. І хоча розмір середніх активів за вісім місяців не дає йому можливості піднятися вище п’ятого місця, за даними на 1 вересня держбанк зумів обійти Укрсоцбанк. Насторожує той факт, то в період виборчої кампанії деякі банки, які входять до потужних фінансово-промислових груп або підконтрольні державі, нарощують капіталовкладення, тоді як Райффайзенбанк Україна, «Надра» і Брокбізнесбанк вважають за краще вести стриману політику.
Загалом же перша десятка найбільших банків залишилася без змін, тоді як у групі великих з’явилися нові імена. Несподівано здав позиції ВАБанк, який перемістився до групи середніх банківських установ. Попри те що його активи на 1 вересня становили трохи більш як 1 млрд грн, середні активи за звітний період перебувають на рівні 0,850 млрд грн. Примітно, що на 1 січня вкладення банку наближалися до позначки 1 млрд.
Його місце в групі великих одразу посіли три банки — Донгорбанк, Індустріалбанк і «Мрія». Донгорбанк, який вважався хорошим середнячком з активами на 1 січня 0,725 млрд грн, за вісім місяців досягнув рівня 1,153 млрд грн, забезпечивши собі місце у першій двадцятці. Майже такий самий стрибок здійснив і банк «Мрія». Його активи на 1 вересня становили 1,050 млрд грн, однак поки що двадцятка найбільших банківських установ країни для нього недосяжна.
Перша група банків за розміром активів, тис. грн
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас