Окружний адмінсуд може позбавити Рожкову повноважень заступника голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окружний адмінсуд може позбавити Рожкову повноважень заступника голови НБУ

Казна та Політика
482
До Окружного адмінсуду Києва надійшов позов народного депутата з фракції “Народний фронт” Юрія Савчука з проханням заборонити Катерині Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови Нацбанку України.
Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду Києва.
“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов народного депутата Юрія Савчука до голови НБУ Якова Смолія, його першого заступника Катерини Рожкової та Ради НБУ, третя особа – НБУ. Позивач просить суд визнати протиправними дії першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової щодо незаконного сприяння третім особам у сфері валютного регулювання і нагляду та зобов’язати її утриматись від таких дій”, – йдеться в повідомленні.
Серед інших вимог позову – визнати протиправною бездіяльність голови НБУ Смолія та Ради НБУ щодо невчинення дій зі звільнення Рожкової та зобов’язати їх це зробити, поінформували в суді.
Як зазначається, разом із позовом народний депутат подав заяву про його забезпечення, в якій просить суд до вирішення спору по суті заборонити Рожковій брати участь в роботі та засіданнях правління Національного банку України, виконувати повноваження першого заступника голови НБУ чи здійснювати будь-яку діяльність на цій посаді.
Наразі вирішується питання про наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження у справі, зазначили в суді.
Також в Окружному адмінсуді нагадали, що відповідно до частини 2 статті 150 КАСУ, забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас