В "Укргазвидобуванні" назвали собівартість видобутку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укргазвидобуванні" назвали собівартість видобутку газу

Фондовий ринок
2603
Вартість повного циклу видобутку газу компанією “Укргазвидобування” – від початку буріння і видобутку до закриття свердловини може варіюватися від 180 до 250 доларів за тисячу кубометрів.
Про це повідомив глава “Укргазвидобування” Олег Прохоренко.
Прохоренко відзначив, що говорити про собівартість (видобутку газу – ред.) на той чи інший момент неможливо, тому що видобуток газу – це бізнес з довгою інвестицією.
“Якщо ми говоримо про вартість повного циклу – від початку буріння і видобутку до закриття свердловини, то в залежності від складності видобутку вартість може варіюватися від 180 доларів за тисячу кубометрів до 250 доларів за тисячу кубометрів”, – сказав глава компанії.
“Тицьнути пальцем і сказати, що собівартість видобутку – 100 доларів, можна, але це неправильно. Вас дурять. Це маніпулятивна цифра”, – додав він.
Про рентабельність “Укргазвидобування” при видобутку газу Прохоренко каже: “Чистий прибуток компанії за 2017 рік – 30,5 млрд гривень. Цю цифру потрібно розділити на дохід від реалізації продукції, який становить 95-98 млрд гривень . Ви отримуєте маржинальність 40%”, – зазначив він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас